söndag 23 mars 2008

outfit''


Regnjacka Ilse Jacobsen (cirka 1540 kr) – Den traditionella dandyn brukar åka till Neapel för att köpa pastellfärgade linnekavajer och London för mossgröna tweedkavajer. Exotiska platser och världsmetropoler i alla ära, vi nöjer oss med att åka till Danmark för en regnrock med tillhörande sydvester.

Väska You Must Create (cirka 2210 kr) – Duffelbagen är knappast optimal som väska för kontoret, men snygg som sportig weekendbag eller för den utan massa pappersarbete.

Glasögon Oliver Peoples – Inte alla kommer undan med markerande svarta glasögon lika galant som Michael Caine, men för de som lyckas är det bara att gratulera. Få accessoarer är så uttrycksfulla.

Skor Creative Recreation (1650 kr, Urbana.se) – Går det annat än att gilla dessa färgsprakande sneakers?

Strumpor Topeco (50 kr, Urbana.se) – Bara för att skorna rymmer fler färger än 70-talet samlat, behöver inte strumporna gå i gråton. Tvärtom det är bättre att fortsätta färginfernot.

Chinos Our Legacy (1299 kr, Très Bien Shop) – Our Legacy har gått från att uteslutande tillverka t-shirts till en närmast fullskalig kollektion på två säsonger. Idén att tillverka klassiker i uppdaterad passform är inget revolutionerande, men Our Legacy gör det onekligen riktigt bra.

Skjorta Brooks Brothers (cirka 915 kr) – Även om den rad nya designers valt att tolka button-downskjortan och även lyckats väl med detta, står sig originalet starkt.

Inga kommentarer: